Taverna Brillo

Eftersom vi var lite veliga om hur många vi skulle kunna tänkas bli till middag, var jag sent ute. Att hitta en bra restaurang som kunde ta sex personer samma kväll som Tunnelloppet visade sig vara en utmaning. Till slut fastande jag för Taverna Brillo där jag tidigare bara sippat champagne i baren. Nu skulle vi äta middag och jag hade läst om restaurangen innan och sett blandade åsikter. En del tyckte att det var alldeles för dyrt, andra att servicen var bedrövlig och för hög ljudvolym. Men så fanns det naturligtvis de som var helnöjda. Jag chansar tänkte jag för det är en cool inredning och lite passande gladstämning för vårt glada gäng, som alla utom en sprungit loppet.

Vi fick ett runt bord med en salig blandning av människor runt omkring. Vi var omringade av kompisgäng, barnfamiljer och sällskap i smoking. Menyerna landade på bordet av en skön snubbe till servitör, honom gillade vi alla skarpt! Men menyerna gör en förvirrad för den är omfattande! Det är många rätter med många olika tillbehör. Marie ändrade sig efter beställningen och bad försiktigt servitören om hon kunde få ändra sig. Han tittade häpet på henne och utbrister ”Här existerar inte ett nej. Låt mig bara jogga in till köket och ändra beställningen”.

Det finns pizza och den var god! Rolig och annorlunda ingredienser. Pizzorna står i menyn under snacks eftersom de går att beställa i bitar också. Tänk bara på att om det inte står att det finns tomat på dem, gör det inte det. Då är det en ”pizza bianca” vilket jag älskar, men något man sällan finner på en pizzeria. Trots att jag var så mätt efter den fantastiska pizzan kunde jag inte säga nej till efterrätt när jag såg att det fanns chevreglass med brynt smör. Vilken tur säger jag bara för det var nog bland det godaste av goda efterrätter jag ätit! Nu är det bara att försöka återskapa den glassen hemma på Snickaregatan! :-)

Trots att stället är riktigt stort känns det inte så eftersom restaurangen är indelad i olika avdelningar. Men det är populärt och det var fullt trots att vi bokat bord tidigt redan till 17:30. Bordet får du behålla i 2.5 timmar och de säger vänligt till när det är dags att gå vidare. Myllymäki och co levererar helt klart och jag kommer tillbaka!

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.