Tåg igen

Att ta sig från vår lilla stad en Nyårsafton kan vara en utmaning… dvs om man inte har fina vänner. Det har vi och familjen packades in i ”Taxi Campbell” och for till Nässjö. :-)

Nu sitter vi tillsammans med blivande nyårsfirare och bläddrar i skvallertidningar, dottern och jag. En medresenär delade generöst med sig av sina exemplar. Vi fnissar åt hemska klänningar och undrar varför inte deras stora plånböcker lyckats bättre med inköpen. Vi förskräcks över magra och nedbantade kroppar och garvar högt över Svensk Damtidnings ”initierade” formuleringar över kungligheterna. ”Svensk Damtidning erfar att princessan Madeleine under den här graviditeten mått lite illa”. ”Det brukar ju vara så de första tolv veckorna” Say no more… :-D

Grabben på andra sida gången har uppenbarligen åkt länge på felaktigt billiga biljetter och hoppats på det bästa. Konduktören idag ifrågasätter hur han, 31 år, kan anse sig vara student utan studentkort. Klanten försöker avspisa henne men då möter han motstånd. ”Antingen betalar du 1090kr eller så lyssnar du ordentligt på mig!” Diskreta försöker alla se ut som om de inte lyssnar på ordväxlingen, men öron har spetsats. Äntligen händer det något!

Rastlösa barn börjar sin vandring i gången för att få utlopp för sin energi. Barn och vuxna byts av i toalettkön och det känns som en SJ-reklam. Fast i den reklamen verkar allt så himla stillsamt. Här gnäller barn och frustrerade föräldrar försöker tysta sina telningar, med varierande resultat.

Men smidigt är det och skönt att slippa köra hela vägen, så jag kryper ner i sätet och plockar upp tidningen igen. Nu ska här utbildas på allt viktigt som skett på kändisfronten.

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.