Spanska igen…

Då var det dags igen efter att ha gjort uppehåll en gång. Spanskalektion med Sylvanna och gruppen. En hade hoppat av annars är det samma entusiastiska gäng som kämpar på med den spanska grammatiken. Det är svårt… tycker gruppen och jag börjar vrida på mig. Känner en lätt irritation, vilket kan ha en eller annan biologisk förklaring… ;-) Jag inser vilka fördelar jag har som kan italienska och har läst både Latin och Franska. Grammatiken är nästan densamma och det som skiljer språken mest åt är vokabulären och stavningen med en massa apostrofer.

Vi ska jobba parvis med att ställa frågor till varandra och eftersom det mesta står i boken känns det rätt så fånigt. Vi läser en mening var ur texterna och parerar dem med den skönsjungande kören i rummet intill. Tempot är inte så högt överlag på kursen och jag tvivlar på om jag gjort rätt val att hoppa på en nybörjarkurs. Men samtidigt har jag ju inte läst spanska från grunden förutom två månader på Mallorca för ett sekel sen… typ…

Men nu har jag en kursbok och man kan ju plugga på egen hand. Tonåringen är inte det minsta intresserad av att prata spanska med sin mamma. Hon stirrar skeptiskt på mig när jag sticker iväg till kursen ”Alltså, att du gör det frivilligt OCH betalar för det!??” Ja då blir jag ju lite snål så jag får kanske släpa mig iväg till sista kursttillfället när jag nu betalat.

En kommentar på Spanska igen…