Sommarkänsla

Igår var en vanlig arbetsdag men det kändes som det ändå var lite speciellt. Idag är ju en ledig dag så ett litet mini break stod för dörren. Vi passade på att smita iväg och äta glass på Eksjös nyaste tillskott på glassfronten, Congelato. Vi var inte de enda som fått den tanken och kön ringlade sig ut genom dörren. Jag tycker inte om köer och fick känslan av att vilja strunta i det. Men som tur är fnissade vi bort köandet och cassatan jag åt var värd allt! Minnen från en svunnen tid boendes i Italien studsade i mitt medvetande, den var såå god!

Semesterkänslan fick fortsätta på kvällen då jag inbjudit till lite spontant bubbel på vår terrass. Något att äta vill man ju ha så jag satsade på sallad som är gott både till bubbel och passar i värmen. En påse mixad sallad, färdiggrillad kyckling plockades i småbitar, päron, brie, gratinerad chevre, valnötter, sparris och tunt skivada rädisor för färgens skull. En liten vinegrätt på olivolja, balsamvinäger, honung och lite kryddor blandades runt och en yogurt med riven parmesan, honung, lite vitlök och peppar serverades till. Bubblet är ett av mina favoriter när vi kommer till ickechampagne, nämligen Langlois. Det är en Cremant de Loire och görs av Bollinger. Ett utmärkt alternativ när man inte vill dricka den dyrare ”äkta” varan. Ja, nu får man verkligen sommarkänslan då rosé och bubbel i alla dess skepnader plockas fram och soltörstande svenskar vänder näsan mot skyn. Här ska energitankas inför kommande regniga och mörka månader.

image
image

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.