Senaste resplanerna

Då var det snart dags igen, en ny resa står för dörren nästa vecka! Då sticker jag och min mamma till Paris för vidare bussfärd mot Champagnedistriktet, det ska bli riktigt roligt! Jag har haft en del kontakt med researrangören Vinupplevelser via mail och de är såå trevliga. De svarar snabbt och koncist på mina kanske lite märkliga frågor. Den senaste mailkonversationen handlade om boendet och typen av sängar på rummet. Jag gick nämligen in på hotellets hemsida och konstaterade att standarddubbelrummen bara hade dubbelsängar, storlek 160 cm bredd. Nog för att jag tycker om min mamma men att ligga tätt intill och skeda känns som något vi båda kan vara utan. Jag mailade både hotellet och arrangören i frågan och fick lika trevliga svar. Allt var ordnat lugnade arrangören och förklarade att de redan skickat önskemålet till hotellet. De i sin tur bekräftade att detta stämde och att vi fått ett twinrum. Nu känns det genast bättre!

Vi börjar resan med ett minibreak på Hilton Kastrup där vi får börja testa lite viner i deras lounge då vi bor i Execitiverum och det ingår. Tidig torsdagsmorgon med flyg, upphämtning och möte med gruppen och ledarna i Paris för resa till champagnehuset Pommery. Sen fortsätter resan i champagnens tecken och vi kommer att bli experter i ämnet! :-)

Sedan har jag även börjat ordna med sommarens familjesemester. Dotter är stor och kommer att vara hemma pga sommarjobb, märklig milstolpe i livet! Make befinner sig i Gällivare på jobb när son och mor ska ta sig norrut för att möta honom där. Vi ska vidare till Lofoten med husbil och jag har letat möjligheter att ta sig mot Gällivare. Jag kan konstatera att det inte är så himla lätt det här med tåg. SJ släpper sina biljetter oregelbundet beroende på att de inväntar besked från Trafikverket om ev. banarbeten. Så jag ledsnade på att vänta och vi ska nu flyga med Norwegian till Kiruna istället. Det innebär att vi får möjligheten till lite mys i Stockholm för vi hinner inte ta tåget upp samma dag. Först var jag inne på att ta ett hotell ute på Arlanda men så kom jag på bättre tankar, klart att vi ska stockholmshänga! Vi åker upp på morgonen och bor en natt på Scandic Continental. Jag har velat bo där länge men priserna har varit lite för bra för min plånbok…

Vi gör ju andra försöket med Lofoten då förra årets planer fick ställas in pga en bruten tumme. Det blir en veckas kuskande runt och förhoppningsvis får vi se en val eller två och annan skön natur. Sen har jag flyg inbokat från Harstad via Oslo till Stockholm då jag ska börja jobba igen och inte hinner åka med killarna i husbilen söderut. De ska då istället passa på att köra lite downhill på lite olika ställen.

Det kan vara så att det är sista året med husbil då barnen inte är så intresserade av att åka iväg, ffa på längre turer. Det är trångt och är det dåligt väder så man måste vara inomhus mycket blir det ju ännu mer trångt, och att leva trångt med två tonåringar är ett tveksamt nöje. De vill inte dela säng så vi måste bädda upp matplatsen fram och tillbaka två gånger per dag. Dessutom kommer dottern att vara mindre och mindre intresserad av att hänga med oss på semester överhuvudtaget framöver, liten börjar bli stor…

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.