Scandic Ariadne

När jag skulle checka ut frågade receptionisten om vi sprungit loppet. Öh, ja (varför i hela friden skulle någon vilja bo här annars?). Det var ett perfekt hotell att bo på för oss eftersom startplatsen låg ett par hundra meter bort genom en loftgång. Så smidigt före och efter loppet! Men annars kan jag inte tänka mig ett mer märkligt läge. Det ligger mitt i hamnen utan något annat att göra än att… tja säg det… Om man ska åka med en tidig morgonfärja kan det också vara berättigat.

Första kvällen orkade vi inte stimma ut och bestämde oss för en middag på hotellets restaurang. Det skulle vi kanske inte ha gjort! Ett av alternativet var skolbespisningen förlåt, pastabuffén som märkligt nog gladde en i sällskapet som den kvällen var mer inne på kvantitet än kvalitet. Vi andra försökte beställa á la carte av den förvirrade servitören. Jag vill inte verka otrevlig men bra baskunskap hos servitörer är kunskap i svenska samt mat-och vinkunskap. Vår servitör saknade allt och när beställningen upprepats ett antal gånger hade vi inga större förhoppningar om att det skulle bli rätt. Däremot trodde vi kanske att maten i alla fall skulle komma någon gång samma kväll som vi var där. Det gjorde den, efter en timme och en tillsägning. Inte helt otippat skippade tungorna att göra några kulinariska kullerbyttor, men hungriga var vi så det slank ned.

Hotellet i sig är jättemärkligt! Byggt som en färja eller färjeterminal? Högt i tak och massor av märkliga tomma ytor och lokaler. Det minsta man kan säga om hotellet är att det är mysigt. Rummet i behov av en uppdatering, men rent var det i alla fall.

Hårfön, om någon undrar.

Modern dusch.

Vi hade utsikt ut mot havet, Lidingö och färjorna. På vår norgeresa mötte vi ett par som ägnade sig åt”färjespotting”. Vi skulle kanske boka in oss en vecka och spana in Tallinks färjor som tysta och ståtliga rullar in på morgonen från Tallin, Riga och Helsingfors :-).

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.