Roadtrip USA:s västkust del 7. San Diego

Sista dagen i San Diego och nu skulle damerna och herrarna på olika äventyr. Den manliga delen av sällskapet hade valt USS Midway som dagens etappmål. Damerna skulle ”göra stan” istället. Gemensam Uber in till och stan och vi delade på oss. Men vi hann inte mer än kanske 100 m innan Sue snubblar på en ojämnhet i trottoaren och bokstavligen står på näsan i asfalten. Linn och jag höll på att svimma då vi trodde att hon dött, ljudet av ett ansikte som gnids i asfalten är inte behagligt. Blodig tittar hon glatt upp och säger ”Det gick bra! Det här ska inte hindra oss!” Vi tittade på varandra och insåg att det visst skulle göra det. Stor bula i pannan, ett jack på näsryggen som blödde ymningt, en stor reva längs med näsan, en stor blå svullnad på handryggen och krossade glasögon. Jo, det skulle nog hindra oss. Jag fiskade upp en binda som jag lägligt hade med mig, och med den över hela ansiktet gick vi mot närmaste restaurang för att få hjälp. Bartendern där inne reagerade blixtsnabbt och is och handdukar trollades raskt fram. Bindan hade gjort sitt och man får verkligen säga att det var det bästa blodstillande förband vi hade kunna hitta, är ju liksom gjort för det… Men när chocken lagt sig något insåg jag att jag inte kunde låta den slängda blodiga bindan ligga kvar öppet i papperskorgen på restaurangen. Icket ont anande gäster hade förmodligen vänt i dörren om de sett den, så jag slängde hushållspapper över blodbadet. Makarna ringdes in och en läkarinsats på restaurangens toalett ledde till att vi slapp sjukhus, men de åkte tillbaka till hotellet. Det visade sig att det var, trots allt, ett väldigt roligt stopp för här spelades scener av Top Gun in och jag som älskade den filmen gick igång. Lite foton senare var vi redo att fortsätta vidare.
61E86576-88DA-4637-8596-AD26FA21CD6E
76384292-0DA1-451F-AF78-F6C9D36246E8
087A331C-4BAF-4983-B3E3-C428190EFC37
1F6FACE7-0387-45F7-AC86-5BDC1A9D886E

Make och son vände tillbaka till fartyget och dottern och jag fortsatte vårt försök att ”göra stan”. Det visade sig dock inte vara så lätt för av någon anledning lyste alla affärer med sin frånvaro. Inte ens ”Gas lamp quarters” lyste eftersom det var mitt på dagen. Vi hittade ett halvt övergivet köpcenter med många tomma lokaler och några få affärer. Dock hittade vi en superfräsch mataffär med massor av härliga färdigrätter långt från ostgratinering, så det blev dagens lunch. Vi köpte med lite plock och bestämde oss för att satsa på en ”shared Uber”. Det var mycket billigare och via appen fick vi även information om vem vi skulle dela bil med. Den mannen satt redan i bilen när den kom så vi hoppade in i baksätet. Färden tog oss hem via flygplatsen och det var hur smidigt som helst. Flygplatsen i San Diego ligegr helt osannolikt mitt i stan och när planen kommer in för inflygning ser det ut som att de touchar skyskraporna.

Linn hamnade på rummet och jag i hotellbaren, ett glas vin gör under för bloggskrivandet och jag hann med ett par sådana innan det var middagsdags. Sue med blåtiror och plåster på näsan var lite pigg och glad som vanligt och sista kvällen tillbringades också på ”Liberty station” men ikväll vankades det italiensk och min risotto var så galet god att jag satt och smånynnade mest hela tiden.

Sista dagen I San Diego tog Max och Sue med oss på ett brunchställe i en cool del av staden. Här frodas HBTQ-rörelsen och de drällde av annorlunda caféer och barer. Vi fortsatte sedan till Coronado Island som knyts samman med fastlandet med en lång bro. Kändes lite som South Hamptons, ett lite jet set ställe med juvelen i kronan, hotell Coronado nere vid havet. Det påminde lite om hotell Negresco i Nice med tinnar, torn och en gammeldags charm som inte är helt vanlig i USA. Promenad på stranden och i det lilla samhället med en glass knöt ihop vårt besök i San Diego. Underbar avslutning på en fantastisk vistelse i härliga San Diego. Den staden tyckte vi alla om och sällskapet gick inte av för hackor heller.

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.