Reseintresset

När jag var liten, på den analoga tiden, minns jag hur min mamma hade ett skåp i vardagsrummet fyllt av resekataloger. Hon bläddrade längtansfullt i dem tills hon bestämt vart nästa resa skulle gå. Då reste man inte så mycket som idag och det var dyrt, inga lågprisbolag. Men vi gjorde våra utflykter och hamnade i bla Paris, London, Los Angeles och Adriatiska Rivieran.

Liten blev större och suget efter resandet fortsatte. Efter gymnasiet åkte jag till Italien och  pluggade på ”Universitá per stranieri” i Perugia. 1989 sökte jag till Vingskolan, Vings reseledarskola på Mallorca. Två fantastiskt roliga månader avlöstes av tre års jobb som reseledare. Karriären började på Bargatan på Kos och fortsatte till Gran Canaria.

Grekisk afton på Kos.


Utflykt till Kalymnos.

Den orange skjortan bytte sen färg till blå och jag blev en ”Blåskjorta” hos Fritidsresor. De hade betydligt roligare resmål och jag hann med Italienska Rivieran och Maldiverna innan jag tröttnade på att alltid le. Trots stela mungipor tog jag mig an en säsong till på Kuredu, Maldiverna men den gången på Dykcentret Pro Divers.


Utflykt till Monaco.


Kvällsutflykt uppe i bergen utanför Arma di Taggia.

En ledig dag på Maldiverna.


På dykutflykt


Luciatåg á la Maldiverna.

När jag längtade alldeles för mycket efter att få laga min egen mat och inte bli igenkänd överallt återvände jag till Stockholm och Sverige. Fantastiskt många erfarenheter och upplevelser rikare var jag redo att bli ”Svensson” igen. Fast det visade sig kanske inte stämma helt då jag istället började jobba på flygbolag, Transwede på Arlanda. Möjligheten till fria resor utnyttjades friskt och vi åkte till London på helgerna när vi var sugna på att gå på musikal. Gratisresa på eget bolag och ”Airline discount” på sunkigaste hotellet med flashigaste namnet, ”Regent Palace” vid Piccadilly Circus, gjorde att det kostade nästan inget. New York, Mexico, Grekiska övärlden blev lättillgängliga semestermål. Men så inträffade en ny fråga: ska jag leka så här resten av livet?


Den ”snygga och välsittande” Transwedeuniformen!

Större blev stor och flytten gick till Umeå i tre år för studier till Sjukgymnast. Reseintresset har inte mattats av men nu slipper jag det överfyllda skåpet med kataloger. Sitter istället med en Ipad i knät och frossar i reseinfo.

I år har det farits en hel del och Teneriffa, Mora, Sälen, Billund, Lübeck, Stralsund, Rügen, London, Norge och New York har fått ett besök av mig. Nytt inslag för året är familjens (läs makens) inköp av husbil! Jag har inte hunnit att smälta detta fenomen än (vilket heller inte mina stockholmsvänner har) så jag återkommer till det… :-).

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.