Ny resa..?

Mor min och jag smider planer… Hon som har varit ”överallt”, har inte varit här… Jag har delvis besökt landet, eller jo jag har det men på gränsen att det räknas dit. Luddigt? Ja det kan man säga men innan jag själv vet om resan blir av, behöver ni inte veta så mycket. Jag har länge velat åka dit och jag skulle faktiskt det en gång. Min fina väninna Mia jobbade som flygvärdinna på SAS och hade förmånen att kunna ta med sig vänner på ”klappsäte”. Tyvärr fick vi aldrig ihop våra scheman innan hon blev en av alla de SAS-anställda som fick gå i spartidernas turbulens.

Nu har vi hittat en resa till ett oerhört förmånligt pris och innan vi bokat tänker jag inte avslöja vad ;-) Inte ens maken vet om något. Han är i Sälen och tänker ta sig till Mora.. Cykelvasan. Han kommer tids nog bli varse och han är världens enklaste: ”Passa på och åk” är hans och min devis. Man vet aldrig vad livet har att erbjuda och vi i vården blir brutalt påminda om det… ofta.

Kan säga så mycket att det här handlar om en organiserad rundresa och det är inget vi ofta deltar i. Men våra val med resmål till tex Marrakech och Istanbul grusades av det oroliga världsläget. Då får man byta spår, precis som i livet. Funkar inte något, byt väg! Livet är alldeles för kort för att slösa på trista saker och det kommer sannerligen inte i repris.

Vi pratade om det här med repriser på jobbet idag. Om jag missar ett program på tv jag vill se, kollar jag fortfarande när reprisen går! Tonåringen här hemma som tycker att modern i huset är ett vandrande exemplar av vilken dinosaurie som helst, bara skakar på huvudet.

Fru Brontosaurie sitter med ett glas rosé och ska alldeles snart ordna Fredagsmyset för mig och…tja, mig… Ungarna är inte lika hemmatrogna längre och antingen är ingen hemma eller så är det massor av ungar här. Svårplanerat men trevligt när de är här och inte otrevligt när det är tyst heller… I lagom dos…

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.