Mor och son…

Dottern och jag är vana att resa tillsammans och har prickat av lite olika varianter av resor. Sonen och jag var i Prag för två år sedan, men det var pre puberteten och går inte att jämföra med dagens son. Då strosade vi på gatorna på kvällarna, han höll mig i handen med en pigg entusiastisk blick och pratade non stop. Nu är han en tonåring. Den som har haft eller har en tonåring vet precis vad jag pratar om. De är goa men fyllda av utmaningar och just hålla handen och samtala utförligt, är inte deras signum.

Nu befinner vi oss på Cypern på en veckas påsklovsresa bara vi två. Dotter och make är i Alperna och ägnar sig åt helt andra aktiviteter än vad vi kommer att göra. Vi ska chilla som sonen skulle uttrycka det. Ta dagen som den kommer skulle jag säga. Vi planerar in ett besök på spa:t med massage. Solstolarna ska göra oss, förhoppningsvis, mer bruna än våra medresenärer britterna. De blir verkligen inte bruna! Fyra nyanser av skärt har redan visat sig i olika skepnader. De är även högljudda har jag stillsamt konstaterat och olika dialekter ljuder i baren just nu när jag skriver det här inlägget. Alla brittiska dialekter är sannerligen inte välljudande! Men de är glada…

All inclusive: ett nöje, smidigt påfund eller en mardröm? Jag är ingen expert på företeelsen men efter en middag här är jag riktigt imponerad. Ja miljön är inte ”charmig grekisk restaurang” Det är rätt slamrigt och många människor på samma ställe. Men vi åker off season och det är gott om plats överallt. Maten över förväntan. Jag har ätit lammkotletter, friterad blomkål, vaktelägg, halloumi, tzatsiki, hummus… Tom mitt glas rött vin var helt ok trots det fullkomligt obegränsade möjligheterna att dricka. Nu var det ändå lite tjusigt med servitörer som serverade drickan och ingen automat där man fyller på sitt vin som på Burger King.

Känns som att det kan bli en skön vecka utan några måsten och tjat om läxor, datortid och läggtider. Jag behöver inte handla, städa eller laga mat. Det enda som bekymrar mig är toalettpappret… Att man fortfarande inte kunnat fixat rören så att det går att spola ner är mig en gåta…

2 kommentarer på Mor och son…