Lidingöloppet 30K 2014

Då var det dags, loppet vi tränat inför hela sommaren stod på dagens schema., Lidingöloppet 30 km. Bokat in oss på Scandic Grand Central. Ett favvohotell med charmig hangout i bottenvåningen. Stimmade ut till Lidingö på en gång för att fixa med nummerlappar o spana in mässan. Regnet hängde tungt i de mörka molnen, men släppte inte sin blöta skörd på oss. hungriga, stirriga och fnissiga uppmärksammade vi dagen kändisspotting Isabella Andersson och Rickard Herrey. Middag fick bli kvalitetsmat från grannrestaurangen Max. Vi hade bestämt oss för att faktiskt få dricka lite vin trots kväll före lopp. Det nyinköpta vinet visade sig dock vara odrickbart, syltigt och migränframkallande!

Vaknade lika stirriga som vanligt. Den lätt snurriga sömnen visade sig dock inte bero på mig utan skeva ben på sängen. Med loppstart kl 13:20 var det inte helt lätt att planera frukosten. Dessutom skulle den läskiga ”Prestart gel” ner på något sätt. Vi har ju redan testat att mixa den med yogurt och det var sådär. Den här gången skulle vi pröva att äta den som marmelad på rostat bröd. Slår heller inga kulinariska kullerbyttor i munnen men det mesta gick ner. Tillsammans med gröt, ägg o kaffe fick det räcka.

Dags att ge sig ner i tunnelbanan tillsammans med kompisarna Anna och Mattias som bara hade Lidingö kvar innan en avklarad Svensk Klassiker. Horder av löpare samsades om utrymmet både på tunnelbanan och på bussarna ut till Lidingövallen. En förväntansfull stämning fyllde luften och alla var vi där med ett gemensamt mål, 30 km tuff terräng ska bemästras! På Lidingövallen avklarades det obligatoriska Bajamajabesöket före den knappa två kilometer långa promenaden till starten. Vis av erfarenheten från förra året då vi höll på att missa starten, gick vi i tid. Ändå blev det lite stressigt på slutet. Världens bästa kompis Stefan dök upp med kameran och förevigade oss nervösa löpare. En tur upp i skogen då kön till bajamajorna var alldeles för långa. Spotify funkade plötsligt inte offline så det blev till att få springa utan musik. Men så gick starskottet och vi var igång!

Trångt som attan i starten och lerigt så farten stannade av till gånghastighet. Sen lättade det lite men det var alltid mycket folk och en del passager är trånga. Banan överlag är backig mest hela tiden. Det finns tre backar som är värre än andra: Grönsta, Abborrabacken och Karins backe. Men gott om andra sugande backar och då menar jag även nedför. Det bromsande arbetet för musklerna (excentriskt) är det mest krävande för muskler. Kräver mest styrka och ger mest träningsvärk. Trots avsaknad av musik kändes det ok ändå. Musik längs banan och trevliga korta meningsbyten med andra löpare peppade. Vi ska heller inte glömma publiken som gick man ur huse för att heja fram både kända och okända. Regnet dagen före gjorde banan bitvis lerig och lite hal. Annars är det fina grusvägar mest hela tiden. Tuffa sista åtta kilometer där benen värkte och kramp kom och gick. Gott om folk som kramade träd för att häva sin kramp. Men så dyker skylten en kilometer kvar upp och jag visste att jag klarat det. Upploppet går snällt nedför och jag orkade kosta på mig en spurt. Vilken lycka och vilken fin medalj!! Jag gjorde det! Jag har sprungit längre och under tuffare omständigheter än jag någonsin trott jag skulle kunna göra.

image

Marie, Mattias och jag precis före start.

image image

image

image

 

image
Team Gladfleece gjorde det!!

Tyvärr avslutade ett fullkomligt trafikkaos Lidingövistelsen. Kön till bussen var katastrofalt lång, kilometervis. Vi traskade från Grönsta bredvid kön och fattade inte vad den var till. När vi kom fram till busshållplatsen stod det klart för oss. Men ALDRIG i livet att vi skulle vända tillbaka till köstarten! Lite stockholmstakter har jag kvar i mig och vi gled in i kön helt oskyldigt och ingen sa något.

Den fantastiska dagen avslutades på bästa vis på restaurang Grill tillsammans med Anna och Mattias. Mycket trevlig personal och god mat. Inredningen är glad och det passade oss perfekt denna glada dag!

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.