Husbilsresa Lofoten, sista delen.

Näst sista morgonen i Norge vaknade make och son i arla morgonstund! De skulle iväg på sitt dyk så även son var uppe utan knot, det här såg han fram emot. Regnet smattrade på husbilstaket och det kändes allt annat än lockande där ute. Jag passade på att kura ner mig i sängen igen och bara slappade en stund. Frukost mol allena och en bok kändes rätt skönt efter en intensiv vecka där man är på varandra 24/7. När det började bli dags för dem att komma upp ur vattnet, gick jag ner till hamnen för att se om jag kunde föreviga dem på bild. Det var ruggigt och blött ute men till slut kom de i full utrustning i båt tillsammans med instruktören.
image

Den inte alltför talföra sonen signalerade att han tyckte att det varit roligt men nu var han hungrig! De fick byta om så gick vi och åt lunch innan vi började färden mot civilisationen och Narvik.

I Narvik väntade hotellsängar… En avslutningsnatt var inbokad på Scandic och framförallt son och mor såg fram emot krispiga lakan, dusch så länge man vill, hotellfrukost… Vi hade varsitt rum där sonen genast laddade upp alla sina enheter och började nedladdningen av nya filmer. Vi tog en drink i deras skybar på 16.e våning innan vi gick ner till restaurangen och åt en god middag. Ett mysigt sätt att avsluta vår gemensamma resa på. Jag skulle nämligen upp tidigt nästa dag, ta flygbussen ut till Evenes (Lofotens flygplats). Den ligger ca 1.5 timmar nordväst om Narvik och helt onödigt för dem att skjutsa mig till då de skulle fortsätta färden rakt söderut. Min semester däremot började lida mot sitt slut och jag ville hem till dottern till helgen.

Evenes flygplats är inte så stor precis men den fyller sin funktion och på utsatt tid flög jag ner mot Oslo Gardemoen. Det var ett trevligt möte måste jag säga med många olika restauranger, affärer och fik. Jag hade SAS Plus-biljett så jag passade på att ta mig en tur upp i loungen innan avgång för flyget vidare till Stockholm. Nöjd med resan satt jag där lite färdig med Norge för den här gången. Snart hemma hos hemmavarande dottern, borta bra men…

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.