Hur man överlever ”all inclusive”.

Vi kör det ultimata konceptet för en uttröttad matmorsa, ”all inclusive”. Det kan bli lite hursom med antingen flip eller flop eller något däremellan. Samma sönderkokade mat i oidentifierbara röror som avspeglar gårdagens maträtter. Men vi har faktiskt tur här på Atlantica Sungarden Ayia Napa för här är maten riktigt bra!

Men en sak som bufféer har gemensamt är att de kan bli lite repetitiva och här kommer ett specialtips till er från mig. Låtsas att det är en a la carte middag ni har framför er. Identifiera max tre rätter, för- huvud och efterrätt. Igår till lunch åt jag frasiga calamares med citron och små krispiga nyfriterade vårrullar med dipsås. Middagen bestod av asiatisk tema och det fick bli en nudelsallad med räkor och små kryddstarka samosas. Det hela avslutades med lite goda ostar. Lunchen idag bjöd på massor, men jag plockade ut grillad tonfisk med grekisk sallad och tzatsiki. På det här viset blir det inte samma känsla av att man äter samma mat under hela semestern.

Jag älskar ju att gå ut på små mysiga restauranger och när maken är med då planerar jag efter det. Nu är det tonårssonen och jag och han må uppskatta mycket, men mysiga låånga middagar med mor sin är inte en av de sakerna. Idag lockade jag med honom på en promenad längs stranden in till Ayia Napa. Kan väl säga att det inte var det turkosa havet, de vackra vyerna eller den faktisk ganska charmiga hamnen som lockade. Nej det var ”Donken” och för den som inte är bevandrad i tonårsspråk kan jag översätta till Mc Donalds. Han kunde välja mellan Burger King (BK), Pizza Hut, Subway, KFC och Hard Rock Café för de låg alla på rad. Men ”Donken” vann och föga förvånande smakade det som hemma.

Bufféerna på kvällen har olika teman varje dag och när mitt favorittema dök upp, ”fish night” hann jag bli lite glad ett litet tag. Men så mindes jag sonens fiskallergi och vi bokade in oss på a la carten istället dit man får gå en gång/ vecka.

Man kan semestra på många vis och vissa vis är kanske inte alltid alldeles precis som man skulle vilja ha det. Men jag njuter ändå, sonen vill trots allt åka med sin mamma och vi har lite fnissiga stunder ihop varvat med egentid då han vill göra något annat. Jag njuter av vyerna, lagomvärmen och maten. Han njuter av fri tillgång till läsk och ett bra wifi. Vi krigar lite om vem som kommer att bli brunast men jag tror att jag kommer att vinna den tävlingen! :-)

2 kommentarer på Hur man överlever ”all inclusive”.

  1. Smart tips för all inclusive-måltiderna! Det hörs att finsmakaren kan sin sak. ;)
    Ja är det inte fantastiskt när tonåringarna vill hänga med sin morsa! Bara en sådan sak är värd sin resa!
    Ha det bäst! Kram!