Hooks Herrgård

En typisk novemberlördag åkte fyra tonårsmammor iväg med sikte, Hooks Herrgård och SPA. Förväntansfulla diskuterade vi kommande behandlingar och undrade lite hur det hela skulle gå till. Här bestämmer man tema kropp eller ansikte och går igenom med terapeuten vad man vill ha ut av besöket, lite okänt grepp för oss.

Jag hade förberett med bubbel som var nedpackad i en rejäl kylväska tillsammans med riktiga champagneglas. Bubbel med bästa bokklubben intas INTE med tandborstglas! Så med dragväskor, handväskor och kylryggsäck klev vi in i en värmande herrgård. Allt kändes perfekt ända tills en buss körde upp utanför och ett lass av högljudda personer klev av och in i receptionen. Vi skojade lite förskräckta om att de skulle inta spa:t och göra bomben i bubbelpoolen. Men vi tröstade oss med att då hade vi ju fått den informationen vid bokningen.

Vi gick istället upp på rummen och njöt av den fina sjöutsikten och poppade upp flaskan.
image
Utsikt från vårt rum.

Den kan jag rekommendera, helt klart. Longlois, ett mousserande vin som ägs av champagnehuset Bollinger och för 149 kronor är det ett fynd! Jag började låta som Fritjofsson själv minus skånskan förstås… Den bubbliga drycken rann nerför torra strupar och vi bytte om till baddräkt och badrock med tofflor i storlek 39 eller 42. Här lägger man fram ett standardkit med tanke att det ska vara en man och en kvinna i varje rum. Vi iddes inte byta utan hasade runt i våra 42:or med den gracen istället.

Lunch med räkmacka och Loka satt som en smäck och snart var det dags för tre av oss att få våra behandlingar. Då förflyttar man sig till en lugnare avdelning där man verkligen går ner i varv. Jag somnade i det tysta rummet efteråt och njöt av att alla spänningar och tankar på annat släppt.

Vi färdigbehandlade tjejer tog oss ut i bad-delen medan vår fjärde väninna inte fått tid förrän en timme efter oss då det var fullbokat när vi bokade. Men då hade de dykt upp, de där högljudda från receptionen. Sakta fylldes utebassängen vi låg i med glada grabbar med ölflaskor som gjorde bomben och levde rövare. Man kan väl egentligen sammanfatta den största delen av vårt spaande så. Personalen kämpade med att hålla det sällskapet i schack och att hålla oss på gott humör genom att erbjuda oss att vara i det tysta rummet istället. Det var först vid 18-tiden då de försvunnit på julbord som vi kunde uppskatta spa:t till fullo. Vi upptäckte två olika bastur, duschar, en ”Kneipp” där man varvar en promenad i varmt och kallt vatten och saltskrubb för fötter. Vi var i alla fall glada att vi hann uppleva även den biten och i den lågmäldhet vi längtat efter.

Vi hasade i tofflorna till våra rum, piffade sådär lagom mycket och gick till matsalen lite blanka och rosenkindade. Här väntade en fantastisk upplevelse med en otroligt god trerätts middag.
image

Vår servitris var gullig men helt okunnig på vin, men hon kompenserade det genom att vi fick prova det vin vi funderade på. Till slut var vi nöjda med våra val och de passade bra till den gudomliga maten. Trötta och mosiga tog vi en tidig kväll och hoppade i de sköna sängarna för en stunds läsning.

En lång frukost där vi kom perfekt innan köerna bildats avslutade vårt besök på Hooks Herrgård. Men hur ska jag sammanfatta det hela? Om inte de tagit in ett så stort slutet sällskap som man redan innan borde förstå att de skulle kunna vara högljudda, hade de fått full pott. Men 70, mest grabbar, från ett bilföretag i åldern ”vi gillar öl” är dömt att inte klara att skrida runt i lite from tystnad och skrubba sina fötter. En reklamation är skriven då det inte är rimligt att betala 15 000 kr för oss fyra och inte kunna få en fullvärdig spa-vistelse. De borde ha meddelat vid bokningen att det finns ett så stort sällskap inbokat, så vi kunde ha övervägt ett annat datum. Vi får se vad svaret blir…

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.