Home alone

Det här med att vara ensam hemma var något jag drömde om som småbarnsmamma. Tänk att få skrota runt i huset i vilket varv man vill, äta vad man vill, sova hela natten, gå på toa… ensam… Tänk att…

Det här tillståndet hamnade jag i igår då make var bakjour i Värnamo, dottern befinner sig i Lofsdalen och sonen ”lanade” hos en kompis. Det började bra då tystnaden infann sig efter en hektisk tur med sonen till lanande kompis. Stol, hårddisk, tangentbord och diverse sladdar skulle försiktigt packas in i skåpbilen, eftersom man inte kan lana utan alla dessa attiraljer. När han och hans prylar var på plats och en kram utdelats! var mor i huset på väg hem till egenmyset. Jag började med att sjunka ner i soffan med tidningen (den här fylliga innehållsrika Smålandstidningen) och den lästes ut på ett par minuter. Fram med fjärrkontrollen och på med favoritserien för tillfället ”Good wife”. Blev deprimerad när en av huvudkaraktären plötsligt blev mördad och fick byta till annat, mördad!! Hittade inget annat och bestämde mig för att ringa dottern som jag inte pratat med sen hon stack iväg på skidresa. Hon hade inte tid att prata med den ömma modern för de skulle iväg och se på film, klick i örat. Ringer maken som lite torrt frågar ”Vem är det jag talar med?” när jag kvittrar ”Hej!” Han påstår att det beror på att jag klickat bort ID-uppringningen. Jaha, det behövs alltså efter 20 år tillsammans, identifikation för att bli igenkänd… Hur eller hur så hade han inte tid med mig för han skulle iväg och operera. Ja ni hör hur jag började tycka riktigt synd om mig själv i mitt egenmys, urlarvigt! Fram med Netflix för att kolla någon film men hittar ingen, absolut ingenting! Fram med alla hundra Viaplaykanaler där jag borde kunna hitta något, men det slutar med att jag somnade i soffan! Jag sover aldrig i soffan men nu när jag hade egenkontroll över tillvaron så somnar jag. Kan det bero på det glas rödvin jag unnade mig i min ensamhet? Jag är alltså kung av fjärrkontrollen och dribblar bort tillfället, pärlor för svinen!

Ikväll kommer maken hem, det ska bli trevligt. Egenmys är överskattat!!

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.