Halvfabrikat

Ibland ett skällsord, ibland en nödvändighet. Jag tycker att det finns en hel del bra produkter och kommer att ha det som ett återkommande tema.

Pulled pork: Det finns olika märken och även varianterna med beef och chicken. In med den i ugnen efter anvisningarna på paketet. Smaken är lite tam, fyll på med mer barbequesås (eller annan smaksättning om så önskas) så att det smakar något. Det är lite i varje förpackning så tänk på det om ni är en hel familj ( räcker inte med ett paket). Nu finns det olika varianter man kan göra med köttet. Dela frallor på hälften och lägg i köttet mellan och toppa med stekt majs, lök, salladsblad, tomater och en klick creme fraiche. Aternativt kan man göra sina vanliga tacos men byta ut köttfärsen. Man kan även fräsa paprika i het stekpanna tillsammans med lökringar och sen hälla på det färdiga köttet. Vips har man en köttgryta som man kan servera till ris.

Falaflar från frysdisken: Tillaga efter anvisningarna. Gör en sesamsås med 3 dl tahini (sesampasta) 1/2 dl vatten, citronsaft, 2-3 vitlöksklyftor. Lägg falaflarna i pitabröd, toppa med tomat och gurka och ringla över sesamsåsen. Hittar man inte tahini kan man göra en yogurtsås med eller utan småskuren gurka och vitlök i. Alternativt koka cous cous i buljong, finhacka tomater och persilja och blanda runt med olivolja och servera till falaflarna.

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.