Gullspång på dig!

När Marie och jag åkte upp till Mora för första gången för premiärlopp på skidor (Tjejvasan), passerade vi orten Gullspång. Det är en oansenlig liten ort någonstans vid Vänern. Här skulle vi proviantera inför det helt okända äventyr som väntade på oss. Vi skulle bo hos ”Lotta i Ladan” en hårfrisörsalong ute på Sollerön. Det här med att boka boende inför loppen under Vasaloppsveckan bör göras tidigt!! Om man inte gör det, ja då går det som för oss: man får bo i en frisörsalong… :-) den visade sig dock vara jättemysig med badrum, kök/allrum och sovloft. Janne och alla hans kontakter kom väl till pass.

marieiladan
Marie i Ladan.

tjejvasastart
Glada och ovetande om vad som väntade på väg till start.

Men då har vi kommit från ämnet Gullspång. När vi närmade oss orten svängde vi oplanerat in för att det såg ut att finnas en mataffär. Mycket riktigt, en ICA dök upp och vi parkerade bilen. När vi kliver ut och går på parkeringen och in i affären blir vi varma i själen. Alla hälsar på oss som om vi vore kära vänner! Vi handlade allt vi behövde och fick låna personalens toalett. Sedan dess använder vi oss av uttrycket Gullspång om allt som är riktigt positivt. Det var som om invånarna gått kurs i marknadsföring av sin ort. Åk dit om ni har möjlighet… eller nu överdriver jag lite kanske. Men om ni passerar och behöver handla, sväng in vetja!

När vi var ute med husbilen på väg till Sälen från Trondheim, behövde vi stanna och sova en natt. Ingen plan fanns riktigt utan vi körde på och tänkte att vi stannar när vi ser något bra. Gissa om valet var klart när vi kom till den här campingen :-)

gullvag

Gullvågs camping var en liten förtjusande sådan. Familjär stämning, som hemma hos goda vänner. Studsmattor, utlån av cyklar för barnen. En älv lockade till fiske även om jag inte tror att någon fick napp. Kan ju inte gå fel med att sånt namn! Så Gullspång på dig!

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.