Gardasjön del 4

Dagen efter tar vi istället nya tag och åker upp till vattenfallet Cascata del Varone bara några kilometer från Riva. Här är det aningens svalare, framförallt runt fallen då regnjackor åker på. Men det är vackert med blommor överallt och klassisk musik som spelas lite lågmält från utplacerade högtalare. Jag blir avis för här i fukten växer det vilt och krukväxter vi har hemma klättrar som träd. Stället är inte så stort som man behöver inte lägga jättemycket tid här men vi avslutar med glass och kaffe innan vi fortsätter vår dagstur.

image
image
image
image
image
image
image

Färden fortsätter på slingrande vägar med den ena hårnålskurvan efter den andra. Många cyklar och jag häpnar över deras mod för italienarna kör fort i kurvorna! En del kör mountainbikes med el och då ser det genast mycket lättare ut… Men trafiken är densamma och jag är glad att jag inte kör! Vårt mål är en medeltida stad Borgo di Canale där det fortfarande bor människor i, som i ett museum. Den är liten med fantastiskt rolig att se och gå runt i. Man kan faktiskt skryta med både en bar/restaurang och en Bed & Breakfast.

image
image
image
image
image
image

Till sist är vi nöjda med vårt besök i den medeltida byn och tar sikte mot kusten och Torbole. Vi passar på att äta en sen lunch vid vattnet och spanar in alla vindsurfare som samlas här pga den ständiga vind som ligger på. Riva ligger skyddad i en vik så där ser man inte röken av dem.

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.