Flygplatshotell

Vid tidig avresa eller sen ankomst är flygplatshotell ibland en nödvändighet, ibland en njutning. Vissa gånger vill man bara hinna sova några timmar innan flyget går eller man ska sätta sig i bilen och köra hem. Andra gånger kommer man tidigt på kvällen och då är ett trevligt hotell med faciliteter att föredra.

Ett av mina favorithotell är Hilton på Kastrup. Då pratar vi njutning och en förlängning av resan. Vistelsen där är behaglig med ett gym, inomhuspool och trevlig restaurang. Den erbjuder både a la carte och en buffé med mycket valmöjligheter. Det finns många trevliga hotell inne i Köpenhamn eller runt omkring flygplatsen. Men vill man ha det riktigt nära, är det enda hotellet på själva flygplatsen. Incheckningsmaskin finns inne på hotellet så man kan fixa incheckningen i lugn och ro kvällen innan eller innan man traskar bort, inomhus i korridorerna, till avresehallen.

På Arlanda finns det fler alternativ att välja mellan. Radisson Blu – Sky City är ett tjusigt businesshotell som ligger, som namnet avslöjar, inne i Sky City. Här ligger även Clarion Arlanda Airport som öppnade hösten 2012. Läget gör att de kostar lite mer än hotellen som ligger på gratisbuss’ avstånd.

Min favorit är Radisson Blu Arlandia. Det ligger en liten bit bort men det går alltså gratisbussar med jämna mellanrum. Här ligger även en av långtidsparkeringarna, så smidigt att komma med bil och parkera klart kvällen före tidig avresa. Sen är det bara att njuta, i poolen, baren och restaurangen. Jag gillar även deras familjerum med dubbelsäng och våningssäng till barnen. De har prisvärda erbjudanden där parkeringen är inbakad i priset (billigare än att betala separat). Lite nostalgikänsla för mig som brukade åka hit, som tonåring och bada.

Inne i flygplatsbyggnaden finns även ”Rest and fly” som dagtid tar betalt per timme. Låter mer ekivokt än det är :-) Jag har sovit där några timmar efter tidig ankomst från USA. Tåget gick först på eftermiddagen så sömn och dusch var ett mycket bättre alternativ än att hänga på T-Centralen! Här kan man också bara hoppa in och betala för en dusch efter lång flygresa. Vill man bo på natten är grundpriset för 10 timmar. Ett alternativ som måste nämnas är Jumbo stay, särskilt om man reser med barn. Här bor man i en gammal jumbojet som är uppställd nära Radisson Arlandia. En del av rummen har både privat wc och dusch, andra rum erbjuder gemensamma faciliteter. Är man en familj på fyra kan man boka fyrbäddssalen för att få bo ihop. Dusch och toa delas med andra.

Landvetters flygplatshotell är också riktigt trevligt med promenadläge in till terminalen. Bra restaurang och så tidig frukost man behöver. Meddela receptionen kvällen innan så ordnar de det.

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.