Det stressiga livspusslet.

Varje dag ska livets pussel läggas och helst ska det inte finnas kvar några bitar när det är dags att lägga sig. Med små människor i huset ska de väckas på morgonen, få frukost och skjutsas till förskolan. Sen ska man själv få på sig lite kläder, piffa och ta sig till jobbet. Topprestation förväntas på arbetsplatsen och lagom tills man värmt upp, är det dags att hämta samma små människor på samma ställe man lämnade dem på morgonen. De ska nu få ett nyttigt mellanmål innan de ska skjutsas till dans, fotboll eller annan aktivitet. Barn måste aktiveras i organiserad grupp på förutbestämd tid. De kan inte leka själva eller kicka boll på gårdsplanen. Sen ska man hem och fixa middag innan man själv ska ut på löprundan, för att rosig och svettig återvända hem och natta barn. Man somnar i barnens säng mitt i godnattsagan och hinner med ytterst lite vuxentid.

ALLA andra hinner med detta och lite till. De bakar eget bröd på egen surdeg som bott i kylen i många år. De driver upp små plantor som nu ska planteras ut i den välansade rabatten. De gläds åt den kommande bär- och fruktsäsongen då de kan safta och sylta. En äkta husmor skulle inte drömma om att dricka köpesaft, en svordom helt enkelt. Samtidigt ska huset renoveras och kök och badrum renoveras med glada miner när maten lagas på primuskök i vardagsrummet… Man hinner med långa löprundor och gympapass nästintill varje dag, som dessutom ska läggas ut på Facebook till övrigas beundran.

Eller är det inte så att facebookinlägg är en sammanställd bild av alla vänners bästa sidor? Få bjuder på sina tillkortakommanden och man vill inte skylta med att barnen fick köpepizza till middag, att man valde soffan framför träningen. Inte konstigt att vi drabbas mer och mer av stressrelaterade problem, när vi tror att vi måste hinna med allt det här ALLA andra hinner.

Nä våga vara onyttig och våga skippa en massa måsten! Skippa sociala medier om de stressar eller lär dig hantera de hurtiga budskapen. Och det viktigaste, köp saft, sylt och bröd om du har ont om tid. De som tillverkar detta ska väl också överleva, annars blir de stressade!

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.