Dagens I-landsproblem

Ok, det här är ett inlägg bara för hotellnördar. Ni andra kan bläddra förbi och kanske hitta något mer intressant. :-)

Men såhär är det, jag ska nu berätta om ett jättestort I-landsproblem, ett sådant som jag verkligen stör mig på. Det är ju så att ett hotell har ett antal dubbelrum med antingen dubbelsängar eller två enkelsängar (twin beds). En del sk. dubbelsängar är helt enkelt två enkelsängar som står hopskjutna. Vill man då inte ligga nära sin rumskamrat, särar man på dem. Men nu kommer alltså de problem som kan uppstå. Om man tycker om att ligga tätt intill blir det bekymmer med två enkelsängar, de kommer att glida mer eller mindre snabbt isär av sig själva. Dessutom blir det en obekväm skarv som inte är rolig att ligga på. Ok. Det är problem nr 1.

Problem nr 2 är när man bokar ett dubbelrum och bara kan önska sängtyp och så får man en hel dubbelsäng. Problem? Ja om man reser med en kompis är det kanske inte så kul att dela täcke och utrymme på det viset, även om man förväntas tycka om sitt resesällskap. Nu ska dottern och jag till Alicante och bokat in oss på ett fyrstjärnigt hotell där allt verkar bra. MEN så kom jag på att jag aldrig kunnat specificera sängtypen vid bokningen och mailar hotellet. Svaret blir att vi noterar ditt önskemål men vi kan inte garantera det, det beror på tillgängligheten. Då surade jag ihop! Hotellet har rum med antingen två queen size sängar eller en stor king size. Varför inte lägga upp de rummen precis som de är utrustade och så kan man boka den önskade rumstypen? Om den typen man vill ha är slutsåld, har man ju ett val. Boka den andra typen eller välj ett annat hotell. På det viset gör man nämligen redan på det här hotellet med rum med havsutsikt eller mot marinan. Man får boka det ena eller det andra och vet precis vad man får. Så har man på Sheraton, Hilton och Radisson för att bara nämna några exempel. Mitt svar var vänligt men bestämt att jag tyckte att det var märkligt att andra hotell klarar att hantera den sorters frågor… De har inte kommenterat än så vi får se hur vår vistelse blir. De häller kanske ut myror på rummet…

Vissa saker kan jag tycka är ok som önskemål, våningsplan, nära hiss, långt från hotellbaren, hörnrum mm. Men att sova är ju den största anledningen till varför man bor på ett hotell och då ska man kunna veta att man får sova som man vill. Man betalar ju rätt många kronor för den goda nattsömnen.

image
Det här rummet är ett ypperligt exempel på rumsplacering man ska undvika. Alldeles utanför hissen där alla nya gäster ramlar ut och ropar ”Vilket rumsnummer har vi?” Sen klampar de ut med klackar på marmorgolvet med gnisslande dragväskor…

Dagens I-landsproblem är härmed avklarat och hotellnörden har fått gnälla av sig. Nu ska jag glädja mig åt det faktum att jag har möjligheten att ens få kunna resa på solsemestrar.

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.