Christmas dinner

Vår lilla familj innebär en del utmaningar för kocken. Det är bara tre av oss som äter fågel, vilket gör inköp av en hel kalkon som ganska onödigt. En äter gärna fisk som alternativ till fågel, medan en annan inte tål varken fågel eller fisk…

Majskyckling är i alla fall ett utmärkt alternativ till kalkon och så blev det även i år. Majskyckling med traditionell ”bread stuffing”. Tärnat vitt formbröd, lök och selleri steks tillsammans med timjan, salvia och kycklingbuljong. Den ska fylla fågels mage, men den lilla kycklingen är inte så stormagad precis. Alltså gör jag extra stuffing för det är både gott och fyller både våra magar och mig med barndomsnostalgi. Till det serverade jag i år ytterligare en nostalgi, jello med krossad ananas och rivna morötter. Låter kanske jättemärkligt och är säkert något man ska ha vuxit upp med, men det ÄR gott.Och så brysselkålen då… De kokades i ett par minuter och wokades sedan. Vet inte riktigt om jag är så såld, tror att det dröjer till nästa gång jag tillagar dem… Men middagen smakade barndom så jag var lycklig! Alternativen blev stekt lax och kassler till ”krångelfisarna” och de verkade nöjda de med. Dessertdags och en ny klassiker på julbordet ”Cattas creme brulée paj” Det ska egentligen vara mandelmassa i ursprungsreceptet, men med mandelallergiker i familjen…

Idag till lunch öppnar dottern kylskåpet och utbrister glatt: ”Jag älskar Jul och att det alltid finns massor av mat att välja mellan”! Ja det gör ju det, men faktiskt inte överdrivet mycket. I år kommer vi inte att behöva slänga massor av slattar av mat som blivit över. Känns alltid skönt att slippa det när det finns så många som inget har!

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.