Catta och bilar del 1.

På mitt jobb är jag bilansvarig, jajamensan! Det betyder väl att min arbetsgivare litar på mig och min förmåga att hantera motordrivna fordon? Jag tror dock att teknikerna på Volvo är av en annan uppfattning! Nu måste jag tillägga att min arbetsplats består av en majoritet av kvinnor som inte de heller har just bilar som hobby.

För att strukturera upp ett slags bilschema inköptes kylskåpsmagneter (bilpluttar) i samma färg som bilarna och sattes upp på en white board. På så vis kunde vi hålla ordning på dem. ”Du kan ta den röda bilen, den är ledig.” Funkade hur bra som helst tills någon på upphandlingsavdelningen bestämde sig för att alla nya leasingbilar skulle vara vita! Plötsligt hade vi TVÅ vita bilar, en som utbyte för en blå bil. Resoluta kvinnor löste det ändå genom att helt enkelt kalla den nya vita bilen för blå… trots att den var vit… Vi ville ändå vara lite tydliga och satte på ett blått klistermärke på bagageutrymmet. Funkade fortfarande så länge vi resoluta kvinnor fick styra. Ett förslag (från manlig kollega) att vi istället skulle kalla dem efter registreringsnummer röstades bestämt ner!

Jag skulle lämna in en av bilarna på service och säger till teknikern (bästa Jörgen) att vi även behöver lämna in den blå bilen som står utanför. Han tittar ut genom fönstret, men ser ingen blå bil. Inser att jag måste förtydliga, ”nej bilen är vit men vi kallar den blå för att vi ska kunna skilja dem åt” förklarar jag hjälpsamt. Han ser inte övertygad ut, lika lite övertygad ut som sköterskan som skulle låna den blå bilen som stod i garaget. Hon kom tillbaka efter en stunds letande ”Jag hittar ingen blå bil!” Nu har vi, lite wild and crazy, nya bilpluttar utan färg med reg nr på istället… och det funkar!

2 kommentarer på Catta och bilar del 1.

  1. LOL Underbart!!! Varit med om liknande – nästa steg efter reg.nr blev K1, K2, M1 etc. K = Kangoo och M = Magané. Fortsätt skriva bästa du, kram!