Blogginspiration

Tänk att den är här, inspirationen! Den har legat någonstans det är jag helt övertygad om, men jag har inte haft en susning om var. Jag som älskar att skriva, har inte kunnat formulera en enda läsvärd mening. Tror att det kan vara livets upp- och nerförsbackar som haft ett finger med i spelet.

Igår var jag på tjejmiddag i en helt ny konstellation. Det var inte idel okända damer, men blandningen av oss var det och för alla var det några nya bekantskaper. Kvällens fantastiska värdinnor hade blivit lite inspirerade av något jag läst och berättat om för några år sedan. ”Efter 40 skapar man få nya vänskaper”. De naturliga mötesplatserna, skola, universitet, föräldragrupper mm blir färre och man letar heller inte längre efter nya vänner på samma sätt. Så där satt vi, åtta tjejer, i nästan samma ålder och hade en toppenkväll och det lite grann pga inspiration från mig. :-)

Det gav mig inspiration att plocka fram min kära blogg som legat där övergiven och gömd (men inte glömd) i cyberrymden. Jag älskar ju att skriva och igår träffade jag några själsvänner som också gör det. En har en blogg som jag precis börjat kika på och en var svenskalärare som älskar (av förklarliga skäl) språk och text.

Bloggerskan måste jag ju bara berätta om. Vi dök in i varandras liv något otippat och i högsta grad oönskat inför sportlovet. Vi hade båda lämnat in slalomskidor på Intersport för vallning och slipning. Intet ont anande hämtade vi båda även ut ovan nämnda skidor (so we thought). Det var dotterns skidor och hon skulle på resa till Lofsdalen. Vid nerpackning av skidorna ropar hon ”Det här är inte mina skidor”. Jag bara skrattade åt henne för det såg ju jag att det var, vita Atomic, och hon fick plocka fram bildbevis innan jag trodde henne. Visst var skidorna lika, men lik för baskat var de inte hennes. Tillbaka till Intersport men där fanns inga skidor kvar… Den stackars slipansvarige Erik blev lätt svettig och superstressad när han stod där en lördag med en allt annat än munter tonåring, med fel skidor. Nåväl, han hittade ägaren till de förväxlade skidorna, som var på väg till flyget och skidresa! Dealen blev att de två bytte skidor under sina resor och fick byta tillbaka efteråt. Slutet gott allting gott och Linns skidor drog nog det längsta strået som fick tillbringa en vecka i Italienska Alperna! Det lustiga i kråksången var att Cilla skrev ett blogginlägg om det här samtidigt som jag skrev ett facebookinlägg. Det tog inte många minuter innan vänner hade kopplat ihop oss och igår träffades vi för första gången. Kolla gärna in hennes blogg på cillaingeborg.se (hoppas du inte misstycker Cilla). världen är både liten och rolig!

2 kommentarer på Blogginspiration

  1. Misstycker verkligen inte, snarare tacksam att du delar! Kul att träffas, du är verkar vara en så härlig människa och skidhistorien är ju oslagbar :) Kram