Att lyckas med mat

Efter en ljuvlig inledning på helgen då det bara var att sätta sig till bords och äta god mat med härligt och vuxet sällskap, kom en ”vardag” igen. Det var förvisso lördag, men vardagens matlagningskrav dök ju som vanligt upp på ett mer pålitligt vis än Postnord. För dem som missat Snickaregatans matdilemma kommer här en snabbrepris. En är allergisk mot fisk, skaldjur, kyckling, mandel, nötter och jordnötter. En vill äta vegetariskt men är skeptiskt till nyttiga vegetariska delar som bönor och linser. En vägrar att äta vegetariskt och skippar en köttfärssås om morötter och annat kan identifieras i densamma.

Ibland struntar jag i allt och lagar det jag vill ha, så får de fixa något på egen hand. Den här lördagen var just en sådan och dottern ställde sig snällt och fixade köttfärssås medan mamman tänkte vara lite med exotisk. Libanesisk inspiration bara kom till mig vid frukosten och på eftermiddagen rörde jag i pannorna. Det skulle bli spenat- och fetaostpaj, sesampasta och kikärtsbiffar. Det blev sådär… mina pajer som såg så fina ut på plåten före gräddning förvandlades till bollar av uppblåst smördeg som fick dansa ner i soporna. Det andra var ok men möttes av djupt skeptiska blickar från ungdomarna i huset.
01313B92-E0E3-4A41-AA2D-91D97CE38382
Det började bra i alla fall.

Idag blev jag galet sugen på äppelpaj, gick till affären och kom hem med massa bra saker… förutom äpplen. Skam den som ger sig och hellre än att behöva gå ut ugen, rotade jag i skåpen. Låt mig presentera: en päron- och mandarinklyftspaj.
FA7EFED3-4C6E-4F7A-A053-C75729E3F25A
image

Om möjligt möttes pajen av än mer skeptiska blickar så jag får nog avnjuta den på egen hand. Med vaniljsås går allt ner! :-)

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.