A room with a view

Jag älskar hotellrum med utsikt! Jag kan bli stående vid fönstret och bara glo… Dottern är fullkomligt oförstående, kikar ut en snabbis och glider in i wifi-dimman igen. :-)

Vi bodde en gång på Sheraton i Stockholm. Rummen där är allt annat än billiga så vi hade bokat de billigaste rummet som vätte in mot en innegård, dötrist! De enda man kunde titta på var en grusplan med luftkonditioneringsapparater eller andra hotellgäster mitt emot. Men när vi skulle få och lägga oss upptäckte jag att vi fått fel rumstyp, enkelsängar istället för de double double jag bokat. Sent var det så jag tänkte inte packa ihop och byta rum då. Men nästa morgon stod Catta i receptionen och förklarade att vi skulle byta rum till ett uppgraderat med utsikt. Det höll de med om så vi packade väskorna och ställde dem på rummet. När vi kom tillbaka hämtade vi våra nya nycklar och vandrade in på rummet med utsikt över Gamla Stan och Stadshuset.Det här var i jultider så ljus överallt, så vackert! Ett fruktfat och choklad stod också på bordet med en ursäkt och våra väskor stod fint uppställda i hallen. Det gäller att utnyttja misstag till sin egen fördel. :-)

På vår senaste resa till Kroatien har jag bokat in oss på ett hotell alldeles intill havet… utan havsutsikt. :-( Ving skulle ha 2000 kr extra för glädjen av vacker utsikt. Där går min gräns då man kan ha roligare för de pengarna. Men skam den som ger sig. Jag mailade hotellet direkt och undrade om de kunde hjälpa mig och visst kunde de det. För 40 Euro uppgraderade de oss till ”a seafront view room”. Så nu ska jag påbörja dagen och avsluta kvällen sittandes i solnedgången och njuta av hav och utsikt! :-)

Tyvärr, det här inlägget går inte att kommentera.